Sosyal Medya

Güncel

Rüzgar Çetin kararına 100 bin TL’lik tazminat davası

Rüzgar Çetin’in tahliyesi nedeniyle, annesini trafik kazasında kaybeden bir vatandaş Maliye Bakanlığına 100 bin TL’lik tazminat davası açtı.



Ãœnlü yönetmen Sinan Çetin’in oÄŸlu Rüzgar Çetin’in 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı dava dün sonuçlanmıştı.

Ä°stanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görevli üye hakimler Arzu D. ve Fatma A., Çetin’in 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılması ve tahliye edilmesi yönünde karar vermiÅŸti.

Mahkeme baÅŸkanı ErdoÄŸan ÅžimÅŸek, Rüzgar Çetin’in kazada kusurunun yoÄŸunluÄŸu, meydana gelen tehlike ve zarar, maÄŸdurların kemer takma zorunluluklarının bulunmamasını göz önünde bulundurarak cezanın 15 yıl hapis olarak belirlenmesi gerektiÄŸini belirterek karara muhalefet ÅŸerhi koymuÅŸtu. BaÅŸkan ÅžimÅŸek bu nedenlerle Çetin’in tahliye edilmemesi gerektiÄŸini belirtmiÅŸti.

KARARDAN VÄ°CDANEN RAHATSIZ OLDU

Annesini trafik kazasında kaybeden Canan F. adlı bir vatandaÅŸ mahkemenin kararından vicdanen rahatsız olduÄŸunu belirterek, avukatı Ozan Kayahan aracılığıyla mahkemeye baÅŸvurdu. Canan F., üye hakimler Arzu D. ve Fatma A.’nın, Çetin için verdiÄŸi hüküm nedeniyle Maliye Bakanlığı’na 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

"İKİ HAKİME DAVA AÇTIK"

Bu sabah ÇaÄŸlayan’daki Ä°stanbul Adalet Sarayına gelerek müvekkili adına Ä°stanbul Ağır Ceza Mahkemesine dava dilekçesi sunan avukat Ozan Kayahan, “Trafikte annesini kaybeden müvekkilim adına, bu olaylardan rahatsız olması, acılarının tazelenmesi, trafik güvenliÄŸimizin bu derece kararlarla tehlikeye düşürülmesinden dolayı, bu kararı veren iki hakim hakkında manevi tazminat davası açtık” dedi.

“HAKÄ°MLERÄ°N KARARI VÄ°CDANLARI RENCÄ°DE ETMÄ°ÅžTÄ°R"

Kararı eleÅŸtiren avukat Kayahan, “Mahkemenin bu derece az bir ceza vermesini tepkiyle karşılıyoruz. Sayın hakimler maalesef toplumun bu trafikteki hassasiyetini umursamaz ÅŸekilde karar vermiÅŸlerdir. Kendilerinin takdir yetkisi olmasına raÄŸmen, bu derece vicdanları rencide edici bir karar vermiÅŸlerdir” ifadelerini kullandı.

“ÇETÄ°N DAVASININ GERÄ° DÖNECEĞİNÄ° DÜŞÜNÃœYORUM"

Rüzgar Çetin davasının bozularak tekrar görüleceÄŸini düşündüğünü ifade eden avukat Kayahan, “Rüzgar Çetin davasının geri döneceÄŸini düşünüyorum. Mahkeme BaÅŸkanı muhalefet ÅŸerhi koymuÅŸtur. Gariban biri ucuz, eski bir arabayla bir polis memurunu öldürseydi yine sayın hakimler bu hafif cezayı verecekler miydi” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.